Mijn stage bij The Home Factory

Banner stage the home factory

Hoi, via dit blog wil ik mij even voorstellen. Ik ben Marit, 20 jaar oud en zit momenteel in mijn examenjaar van de studie Interieuradviseur aan het Hout- en Meubileringscollege. Mijn hart gaat sneller kloppen van alles wat met het interieur te maken heeft. Niet gek dus dat ik met veel plezier stage loop bij The Home Factory, waar ik elke dag omringt wordt door mooie kleuren en materialen, 3D-tekeningen en creatieve ontwerpen.
In mijn tweede schooljaar ontdekte ik The Home Factory. Alles op de website sprak me enorm aan en ik besloot om gelijk een sollicitatiemailtje te sturen. Helaas, ze namen alleen 3e en 4e-jaars leerlingen aan. Maar geen probleem, in mijn derde schooljaar besloot ik om gewoon weer een mailtje te sturen. En yes, ik mocht langskomen voor een gesprek. Nu zit ik al 7 weken bij The Home Factory en ben ik heel blij dat ik mijn 2e mailtje verstuurd heb.

Tijdens mijn stage heb ik de mooie mogelijkheid gekregen om een tweedaagse SketchUp (tekenprogramma) cursus te volgen bij The SketchUp Studio van het Architectenbureau Freyr, de benedenburen. Daarnaast mocht ik mee met het bezoeken van de Stylisten dag in Nieuwegein, Architects@work in Ahoy en naar een masterclass over Virtual Reality. Ik heb hier veel van geleerd, met name op het gebied van Trends & Ontwikkelingen.

Daarnaast heb ik tijdens mijn stageperiode gewerkt aan een stageopdracht, namelijk een fictief ‘totaalconcept’. In deze opdracht kwamen alle werkzaamheden aan bod die langskomen tijdens een project bij The Home Factory. Op deze manier kon ik een goed beeld krijgen van de werkwijze die zij gebruiken. Deze opdracht was enorm leerzaam en leuk, want elke stap komt voorbij en je ziet je project groeien tot een uiteindelijk “The Home Factory resultaat”. Bij deze wil ik Charlotte erg bedanken voor alle uitleg en tips die je mij hebt gegeven. Dankzij de leuke stageopdracht die je voor mij had bedacht, heb ik een erg gaaf en compleet project mogen maken!

Ik heb nog 2 weken stage, maar ik wil Bianca, Charlotte en Mylène via deze weg alvast heel erg bedanken voor de leerzame en leuke tijd die ik bij jullie heb gehad! De tijd is omgevlogen en ik heb er van genoten. Ik ga dan ook de laatste 2 weken genieten en we zien elkaar weer in februari, als ik mijn laatste stageperiode ook bij jullie kom lopen!

Stage The Home Factory collage

Laat wat van je horen

*