Restyling woonkamer-keuken Bodegraven

Restyling woonkamer-keuken Bodegraven

 

 

Fotografie: Paula Boots Fotografie, Alphen aan den Rijn

Reactie van de klant:

Het avontuur

Een verbouwing is natuurlijk een avontuur. Je denkt dat je weet wat je wilt, maar hoe zet je dat om in een echt plan? En vooral: hoe zorg je ervoor dat de ideeën uit je hoofd werkelijkheid worden?
Dan is het mooi dat vrienden je op Bianca van de Home Factory wijst. Haar reputatie klinkt positief: ze kan luisteren, maakt je ideeën alleen maar beter. En sterker: zij vertaalt je ideeën naar concrete ontwerpen. Juist de visualisatie maakt dat je zelf beter begrijpt wat je bedoelt en wilt.
Je dient er wel wat tijd voor uit te trekken: Bianca moet je wensen opsnuiven. Dat gaat plezierig: zij zet geen druk, stelt vragen, geeft geen oordeel. Vervolgens vertaalt ze haar ervaringen in een tekening, oftewel een ontwerp. Daarin zie je andere dingen terug dan je had verwacht, zij zoekt naar de grenzen in je hoofd. Al pratend kom je gezamenlijk tot aanpassingen. Kleurschema’s worden opgesteld, meubels gekozen, indelingen al dan niet aangepast. Door duidelijke afspraken vooraf ontstaat geen gedoe over de financiële afhandeling, dat is wel zo fijn.

Creatief proces

Zo ontstaat een mooi creatief proces waarin de plannen steeds meer vaste vormen aannemen. Het is ook een gezellige tijd, want Bianca en haar collega’s zijn positief ingestelde mensen. De sfeer blijft goed, ook als je als opdrachtgever op een bepaald onderdeel een andere richting kiest dan de mensen van de Home Factory adviseren.
Het is ook maatwerk in de goede zin van het woord: zo krijg je adressen van leveranciers aangereikt, maar als je liever een ander inschakelt hoor je Bianca niet klagen of protesteren Ze ondersteunt, ze helpt kiezen, ze maakt de aanstaande verbouwing tot een klein feestje.
Tja, de Britten zeggen het zo mooi: the proof of the pudding is in the eating. Pas als de klus is geklaard, de bouwvakkers zijn vertrokken en de meubels en accessoires zijn geleverd kun je het resultaat bewonderen.

Geen spijt

Het zal geen verbazing wekken dat wij geen spijt hebben van dat eerste telefoontje naar de Home Factory. Bianca en haar collega Charlotte helpen ook nog bij de finishing touch, het kiezen van accessoires voor wat extra accenten in het nieuwe interieur. We zijn tevreden. En dat is na zo’n operatie een heel plezierig gevoel. Het avontuur is goed afgelopen.

 

Mede dankzij Casba uit Zoeterwoude Rijndijk hebben wij zelf de styling als kers op de taart verzorgd.

CASBA_Wonen_Slapen_zw-w_Zoeterwoude_1_