Intussen in Keulen en Parijs…

The Home Factory bezoekt vakbeurzen (en keert enthousiast terug!)

IMM COLOGNE/LIVING KITCHEN KEULEN

Op woensdag 17 januari ben ik (Bianca) naar meubelbeurs Imm Cologne/Living Kitchen Keulen

Geweest; een walhalla voor iedereen die de keuken een hoofdrol toebedeelt in het interieur.

Innovatief materiaal

Veel keukenzaken laten zich inspireren door de nieuwe kleuren van Fenix-Arpa. Dit relatief nieuwe materiaal hebben wij al een tijdje op kantoor en wij passen het veelvuldig toe in maatwerk oplossingen. Het heeft een extreem matte finish en een anti-vingerafdruklaag, waardoor ook de keukenfabrikanten dit materiaal nu enthousiast omarmen.

Warme kleuren

Op de beurs werd duidelijk dat zij ook de kleuren uit deze lijn aanhouden. We zagen veel keukens in donkergroen, steenrood, zwart, grijs en zelfs in matte goudtinten. Gecombineerd met natuursteen, zoals marmer, krijg je dan de prachtigste uitvoeringen. Ook de kranen en spoelbakken gaan mee in deze laatste woontrend, met een ruime keuze in kleur- en materiaalvarianten met roze of gouden accenten. Dat geeft een luxe, warme uitstraling, maar voor wie dat wat teveel van het goede is, zagen we ook veel matte zwarte varianten.

Opvallend is dat apparatuurleveranciers aansluiten op deze kleurrijke trends. Zo kun je bij Bora het rooster van de afzuiging in kleur kiezen. Zelfs de lichtoplossingen – in menige keuken een karige sluitpost – zijn warm van kleur en ook dimbaar.

Keuken als sfeermaker

Als ontwerpers worden we erg enthousiast van dit soort verbeteringen, omdat de keuken niet meer alleen als functionele ruimte wordt gezien, maar ook als sfeermaker. In die trend past bijvoorbeeld ook de oplossing waarbij de kookplaat onder een keramisch werkblad wordt verwerkt en dus uit het zicht verdwijnt. Gecombineerd met sfeervolle interieurmaterialen, een persoonlijke aankleding en een goede styling groeit de keukenruimte uit tot een echt ontmoetingspunt in huis. Dat juichen wij natuurlijk toe: de ruimte verdient net zoveel aandacht als de keuken zelf!

Glansrol

Ben jij eigenlijk wel klaar met jouw standaard keukenblok en wil je een mooie, creatieve en persoonlijke keuken? Een keuken die past in het gehele interieur en die op maat voor jou gemaakt kan worden? Een droomkeuken die The Home Factory samenstelt met de meest fantastische materialen en kleuren? Bij The Home Factory maken we een totaalconcept voor jouw interieur, waarin de keuken eindelijk de glansrol speelt die haar toekomt.

 

MAISON&OBJET EN PARIS DECOOFF  PARIJS

In januari hebben we met z’n drieën (Charlotte, Francis en Bianca) een weekend doorgebracht in Parijs. De Lichtstad vormde het perfecte decor voor de internationale interieurbeurs Maison & Objet. Wil jij de belangrijkste trends voor 2019 weten? Met deze top 10 ben je weer helemaal hip & happening!

 1. Ronde en organische vormen

  Het robuuste industriële is nu toch echt over z’n hoogtepunt heen. Het interieur wordt rijker, luxer en chiquer. Je ziet het terug in ronde en organische vormen, zowel voor lampen en accessoires als voor tafels en zitmeubelen. Mooi én comfortabel.

 2. Fluweel (velvet, velvet, velvet)

  Luxe en zacht zijn ook de interieurstoffen. We werden omringd door aaibare, wollen materialen en vooral door met fluweel. Velvet rules!

 3. Franjes

  De weelderige styling wordt aangezet met veel spiegels in ronde vormen en met sierlijke franjes en kwastjes ter versiering van meubelstukken, armaturen en karpetten.

 4. Details in diverse goudtinten

  En als we dan toch gaan voor chique, dan horen daar natuurlijk ook rosé- en geelgouden accenten bij in meubelstukken, accessoires en armaturen. Het zwarte staal komt nog wel terug, maar dan in fijnere verwerkingen, als extra accent.

 5. Warme kleuren

  Het interieur wint aan kleur. Groen – al langer aan een opmars bezig – wordt nu vooral warm gecombineerd met oker/cognac en donkerblauw. De andere trend in het kleurenpalet is de lijn van donkerrood, terra en oudroze, vaak gecombineerd met warme bruintinten.

 6. Veel grote uitbundige prints

  Deze kleuren zijn uitbundig aanwezig in de vorm van grote en opvallende printen. Bloemen, bladeren en grafische prints, vaak uit de jaren ’70, voeren  de boventoon. Ook dierenprints komen veel voor. Onze tip: Moooi heeft voor Arte een hele serie behang ontworpen met bladeren en dieren. Wat ons betreft een echte eyecatcher voor 2019.

 7. Behang, en doorbehangen

  Behang is helemaal de trend van nu en wij zijn fan! Geen behangwandje als accent, maar echt de hele ruimte doorbehangen. Strak gestuukte wanden worden verruild voor structuren, prints en paneelwanden. En wat dacht je van muren met een 3D-effect?!

 8. Donker hout

  We zien nog veel eiken- en notenhout, maar ons oog viel ook op wenge, een fraaie donkere houtsoort uit Centraal-Afrika. Mooi bij de warme trendkleuren!

 9. Accenten van natuursteen, zoals marmer

  Grijs is op z’n retour, hoewel we die kleur nog wel terugzien in het veelvuldige gebruik van natuurstenen accenten, bijvoorbeeld van marmer.

 10. Grootbladerige (kunst)planten

  De cactussen kunnen de deur uit (au) en daarvoor komen weelderige, palmachtige en grootbladerige planten in de plaats, zoals de bananenplant. Geen groene vingers? Geen nood? Wij hebben de mooiste kunstplanten in zijde voor je, die altijd mooi blijven.

Deze volledige top 10 hebben we voor jou verzameld in bijgaand overzicht. Zo bij elkaar is dat wellicht een onsamenhangend plaatje, maar wij maken natuurlijk graag een trendy vertaalslag naar jouw persoonlijke interieur!

Laat wat van je horen

*