Creatief vormgeven maakt wonen bijzonder - Deel 1

Creatief vormgeven maakt wonen bijzonder – Deel 1

Bij de woorden interieurontwerp en interieurstyling denken we al snel aan de home make-over programma’s op tv. Er komt een trendy kleur op de muren, de oude vloer wordt vervangen door een nieuwe en er worden andere meubels aangeschaft. Het resultaat van de metamorfose is prachtig! Alleen, hier gaat het meer over interieurstyling dan over het totaalconcept dat een interieurontwerper biedt. Wat doet het team van The Home Factory méér dan het stylen van interieurs? Dat laten we zien aan de hand van voorbeelden. Vragen van mensen, die hun huis of kantoor grondig wilden veranderen en daar een professional voor nodig hadden.

Hoe kan ik mijn nieuwbouwhuis het beste inrichten?

Nieuwbouwwoningen zijn gestandaardiseerd. Maar elke bewoner is anders en heeft een andere leefwijze met andere woonwensen. Uw huis moet uw leefwijze ondersteunen, het is niet prettig als uw huis uw leefwijze bepaalt. Hoe voorkomt u dat u al bij het begin van het nieuwbouwproject keuzes maakt, waarvan u achteraf spijt krijgt? Dat bijvoorbeeld de keukenlamp niet met een kabelgootje op het plafond boven de keukentafel hangt? Dat was de angst van de kersverse eigenaren van een nieuwbouwwoning in Alphen aan den Rijn. The Home Factory werd er in een vroeg stadium bij betrokken en onderzocht of de standaardindeling wel bij de toekomstige bewoners zou passen. Het creatief vormgeven met allerlei ideeën en indelingen begon, met als doel: een maatwerkinterieur. Het resultaat was een compleet en gedetailleerd uitgewerkt ontwerp, met een kleur-, materiaal- en lichtplan. Hiermee konden aannemer, interieurbouwer en schilder zo aan de slag. En de keukenlamp? Die hangt helemaal goed!

Hoe richt ik mijn kantoor zo optimaal mogelijk in?

Ook bedrijven zijn vaak zoekende naar de juiste indeling en sfeer van hun interieur. Hoe maken we het beste gebruik van de beschikbare ruimte? Welke sfeer past bij ons bedrijf en welke uitstraling willen we bereiken? The Home Factory heeft veel ervaring in interieurontwerpen voor zakelijke klanten. Entree, werkplekken, kantine; alles wordt daarbij betrokken. Vorig jaar is voor het nieuwe pand van een makelaarskantoor een heel andere uitstraling ontworpen en gerealiseerd. Hoewel de makelaar zich de hele dag met mensen, huizen en interieurs bezighoudt, koos hij weloverwogen voor de inspiratie en vakkennis van een interieurspecialist. Als sfeer werd gekozen voor ‘vintage industrieel’ met een combinatie van stoere materialen en vintage accessoires. De indeling van de ruimte en de maatwerkmeubelen zijn door The Home Factory ontworpen. Het makelaarskantoor voelde zich er direct helemaal thuis.

Welke woonstijl kies ik voor mijn woning?

Mensen hebben altijd wel een beeld in hun hoofd. Alleen kunnen zij dit niet concreet maken. The Home Factory neemt die globale sfeer als uitgangspunt. Onder andere met foto’s op Pinterest wordt de gewenste woonsfeer inzichtelijk gemaakt. Er wordt niet noodzakelijk met de nieuwste trends gewerkt, maar die kunnen wel worden toegelicht. Als de voorkeuren steeds meer contouren krijgen, wordt er een stijlplan aan gekoppeld. Wordt het modern of klassiek, industrieel of landelijk? Als de sfeer klopt, kan The Home Factory verder met de nadere detaillering van het ontwerp. Allerlei collecties stoffen en materialen worden aan de klant getoond. Wij zijn óók een bewaker van de sfeer. Mensen zijn geneigd om te kopen wat ze mooi vinden, terwijl dit misschien niet bij de gekozen sfeer past. Een goede indruk van hoe bepalend een sfeerkeuze is, geven de ontwerpen voor twee gloednieuwe appartementen in een voormalig schoolgebouw. De ene klant koos voor klassiek, de ander voor industrieel. Waarnaar gaat uw voorkeur uit?

Wilt u ook uw woonstijl concreet maken? Of heeft u een andere woonvraag die wij voor u kunnen oplossen? Bel ons dan via 0172 – 74 53 70.

Laat wat van je horen

*